pondělí 4. července 2011

Moře léčivé?

Letos jsme neodolali a podlehli lákání Čechy nejvyhledávanější prázdninové destinace - Chorvatska - přesněji ostrov Maly Lošinj.
Krásných prosluněných 14 dní.
Cestou tam Majda ve dvě ráno na rovné dálnici poblila nic netušícího medvídka. Vojta se zase nemohl dočkat trajektu.

Bydleli jsme v přívěsu a nemělo to chybu. Měli jsme to blíž k moři než k záchodkům (tím nechci říci, že jsme chodili čurat do moře, jen že jsme bydleli skoro přímo na pláži).
Bagr přiváží pláž.

Majdu požrali komáři hned první noc. Moc jsme ji litovali, ale nemohli se nesmát. Měla uši jak radary.

Dny až na výjimky plynuly stejně. Přes den se plavalo a potápělo.


Po obědě byla volná zábava a večer se chodilo na zmrzku do přistavu.

Jednotvárné dny nám zpestřil Vojta svojí šikovností. Strčil si kuličku do nosu tak daleko, že nešla vyndat snaživým lékařkám v místní nemocnici a museli jsme se vydat půlnočním trajektem na pevninu do větší nemocnice, kde měli speciální udělátko, kterým nešťastnou kuličku během několika minut vyprostili. To si pak člověk začne vážit té pohody, kdy se "nic" neděje.

Třetí den naší ozdravné dovolené v místech příznivých pro léčbu respiračních onemocnění převedl Vojta neskutečný kašel, něco mezi laryngitidou a tuberou. Vsugerovali jsme si, že si jen čistí plíce a ignorovali to.

Majda předvedla něco podobného tři dny před odjezdem i se zvýšenou teplotou. V den odjezdu měla skoro 39. Stanování ve Slovinsku jsme tedy odpískali a jeli rovnou domů. Druhý den už byla bez teplot a dneska už skoro nekašle. Já fakt nevím, co to ty naše děti nacvičují.

Sečteno podtrženo dovolená se nám vydařila, ale ozdravnou bych ji rozhodně nenazvala.

3 komentáře:

  1. měli jste pestrou dovolenou. Hlavně, že nezanechala trvalých následků.
    Můj muž se kochá se mnou, leč typicky obdivuje bagr :))) na druhé fotce..

    OdpovědětVymazat
  2. Taky dobrý!
    dobře si pamatuju, jak jsme s Majdou tehdy jeli do HR- a ona vytemperovala na 39! Nasledne nafasovala ATB a já- před těmi 13lety ještě vážně naivní- šílela, že si pro ATB jedu 1000Km a že místo relaxace držím dítě ve stínu borovic. Naštěstí jsme jeli na 14dní, tak ten 2.týden už byl OK. Prostě to funguje :-) Oni vždycky něco vytáhnou-i kdyby si to měli vymyslet ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Take mne to neco silne pripomina. Z Balatonu jsme se vraceli s sestou detskou nemoci a z Italie s teplotou..

    OdpovědětVymazat