sobota 28. května 2011

Mrkváč

Mrkvový koláč podle anglického receptu mojí turecké kamarádky Dilek

původní recept je na menší pekáček nebo do koláčové formy:
2 hrnky hladké mouky
3 lžíce skořice
1 hrnek cukru (1/2 hrnku)
1 prdopeč
smícháme
3 vejce (někdy 2 někdy 4 je to fuk)
1 hrnek oleje - olivový a slunečnicový
spoustu slunečnicových semínek, hrozinek
úplně nakonec přidáme dvě nastrouhané mrkve

No a ten samý recept s vylepšením a úpravou na velký plech:
3 hrnky mouky (1 špaldové, 1 celozrnné pšeničné, 1 hladké)
3 lžíce skořice
1/2 hrnku cukru (nebo 1/4 a zbytek medu)
1 prdopeč
smícháme


4 vejce (když jsou)
1 hrnek oleje - smícháno olivový, slunečnicový, trochu másla
smícháme
přilejeme kefír do požadované hustoty, aby se to dalo nalít (nahňácat) na plech
pak přidáme
slunečnicová semínka, hrozinky, brusinky...
3 menší mrkve nastrouhané



Pečeme na 200, až se nebude lepit na špejli. Tentokrát se mi nepovedl dozlatova, ale když u toho člověk dělá tisíc dalších věcí, je rád, že není na uhel.

Že by v tom ta mrkev byla nějak extra znát, to teda není, je to taková jedna zdravější buchta. Prostě varianta na hrníčkovou buchtu.

1 komentář: