čtvrtek 4. března 2010

Velká pravda (365-11)

Původně jsem chtěla psát cosi o babičkách, ale tohle jsem četla dneska a prostě mě to oslovilo.
Kopíruji:
Co očekávají muži:
OSTA – obdiv stále. Pro muže jedno z nejsilnějších vztahových afrodiziak. Žena moudrá se snaží svého drahého přistihnout při něčem, zač by jej bylo možné pochválit, ocenit, obdivovat.  Dobře ví, jak hrozí, že by se mohla objevit nějaká jiná, který by jej obdivovala třeba jen za to, jak pravidelně dýchá.
NESTA – nezatěžovat starostmi. Muž za „starost“ považuje jakýkoliv obecně formulovaný stesk („s tím bydlením je třeba něco udělat“). Pak je lepší dát mu pár alternatvi řešení, ať si vybere.
SEZA – sex, kdy se mu zachce. Což je sice trochu nadsázka, ale v mužích jen málokdy přetrvává romantizovaný přístup k sexu a jen těžko přijímají sex „zásluhový“ (až umyješ nádobí, vyluxuješ … pak možná).
UU – uvařeno, uklizeno. Zde muž ještě nejsnáze ze svých představ sleví. Zvlášť pokud jsou ty předchozí naplněny. Občasné UU jej ale také potěší.
Co očekávají ženy: 
POPO – posedět a popovídat. Těžko bychom hledali ženu, která je ve vztahu komunikačně nasycena. Muž prý pronese za den asi dva, žena sedm tisíc slov. Muž je vyplácá v práci a s kamarády a doma jej pak čeká komunikačně vyprahlá „sedmitisícov­ka“ ;)
DUPO – duševní porozumění. Představuje hlavně respekt vůči tomu, jak se žena cítí, co  prožívá. Muž by měl brát její pocity vážně. Muž – trouba (odhadem tak 93,6 % všech) však hledá především řešení a je s to ženě její pocity rozmlouvat. Za výrok „nemáš důvod být smutná“ – by se snad mělo věšet.
VYPO – vycítit, co žena potřebuje. Důležité, leč těžké. Žena by měla alespoň naznačit. Pokud se však muž – barbar nenaučí ani z opakované zkušenosti, pak riskuje, že jen stěží  bude mít vedle sebe spokojenou ženu.
VYCE – vyjadřovat lásku celým životem. Žena potřebuje cítit, že muž pro ni alespoň někdy dělá  něco nejen proto, že je to třeba, ale i proto, že jí má rád.

Já myslím, že to je docela pravdivé a honem spěchám pochválit svého milého.

Žádné komentáře:

Okomentovat